ECHIPA

Ileana Popescu

Fondator Smart Bees Montessori

Am ales să dezvolt proiectul Smart Bees Montessori în urma cursului de asistent educator Montessori făcut în 2016 în cadrul Institutului Montessori din București.

A fost momentul în care am înțeles cercetarea științifică din spatele acestei filosofii și metode educaționale și am simțit că mediul pregătit montessori oferă fiecărui copil oportunitatea unei dezvoltări armonioase.
Îmi doresc să construim o comunitate unită în jurul acestui proiect, cu adulți care colaborează în interesul copiilor și să ne implicăm în a ajunge cu proiectele noastre social-educaționale la cât mai mulți copii.

Carmen Hurdugaciu

Educator 0-3 ani

Sunt mamă a unei fetițe de 3 ani, am absolvit cursul de Educator Montessori pentru grupa de vârstă 0-3 ani în anul 2017. După absolvirea acestui curs, mi-am amenajat o sală de clasă acasă pentru 6 copii cu vârstă cuprinsă între 1 an și 10 luni și 4 ani.

Am ales acesta metodă alternativă pentru copilul meu deoarece mi s-a părut esențial ca în primii ani de viață să aibă un mediu pregătit în care să-și dezvolte independența cu ajutorul materialelor specifice fiecărei etape de dezvoltare.
Sunt o persoană creativă, îmi place să lucrez cu copii, să le observ interesele ca apoi să le pot oferi mediul prielnic pentru o dezvoltare armonioasă.

Bianca Burca

Educator 3-6 ani

Practica desfășurată în anii universitari din Timișoara mi-a arătat ce înseamnă metoda de învățare-predare pentru prima dată. Dar nu există adult care nu fi fost construit odată de copilul din el. Așadar, am avut nevoie de o clipă în care am auzit râsetele unui copil – glasul lui cu tot ce însemna el – viață însăși!
Am ales Montessori pentru că este un stil de viață și nu o metodă de educație; este singura cale care respectă dezvoltarea naturală a copilului – viitorul adult. Pentru că ceea ce se vede nu este metodă, ci însăși copilul. Am grijă că inimă să se purifice pentru a primi taina copilăriei și mintea să înțeleagă cine este copilul prin studii continue în vederea perfecționării tehnicilor. Pentru a susține activitatea minții și a inimii, mă reînnoiesc în timpul liber în întâlnirile cu prietenii, cu natură și cu cărțile.

Patricia-Maria Axinie

Asistent Educator 0-3 ani

Dorința mea a fost să îmi urmez vocația și să mă bucur în continuare de beneficiile educației alături de noile generații de copii care pe zi ce trece ne învață lucruri incredibile prin pura lor existență. De-a lungul primului an de facultate am întâlnit oameni minunați, am participat la Festivalul Educației organizat de ONG-ul Inițiativă în Educație, apoi am participat la câteva conferințe din cadrul SuperTeach și am urmat cursul de Mentalitate Deschisă.

Mi-am dorit atât de mult să mă alătur echipei Smart Bees, deoarece locul acesta m-a fascinat chiar de la prima vedere. Liniștea și echilibrul pe care le-am cunoscut aici au fost un minunat dar de la viață pentru mine, prin care simt că descopăr o nouă viziune centrată pe nevoile și interesele copiilor. 

Mihaela Ivanov

Asistent Educator 3-6 ani

Rezonez cu principiile de viață ale Mariei Montessori și dorind să aprofundez, am urmat cursuri de Asistent Educator Montessori 0-3 ani și 3-6 ani.


Lucrul cu sine, practica și studiile, precum și ieșirile în natură împreună cu familia și prietenii îmi hrănesc sufletul și mintea. Îmi doresc să contribui la a oferi minunaților copii un cât mai bun start în viață.