CEL MAI BUN START ÎN VIAȚĂ

Smart Bees Montessori și-a deschis porțile!

START
Bine ați venit

Dragi părinți,

Smart Bees vă sprijină în cea mai dificilă, frumoasă și plină de satisfacție misiune a vieții, creșterea unui copil.

Sub îndrumările de geniu ale Mariei Montessori, vâslim în aceeași barcă cu părinții, pentru a-l ajuta pe copil să își descopere potențialul nativ și să pună bucurie în tot ce face.

Viziune

Visăm la o lume în care toți copiii au acces la un mediu ce le oferă cel mai bun start în viață pentru a deveni adulți încrezători în ei înșiși, care trăiesc o viață plenară, cu sens.

PRIMII PAȘI

De ce Montessori?

Abordarea Montessori susține forțele native ale copilului și scoate la iveală potențialul său dat de natură.

Construirea mediului din casa copiilor și pregătirea adulților sunt în armonie cu etapele de dezvoltare ale copilului de la 2,5 la 6 ani. Fiecare material de lucru are un scop de dezvoltare și fiecare adult acționează conștient de mintea și dezvoltarea mentală și fizică a fiecărui copil pe care îl ghidează zilnic.

Abordarea este individuală, pentru că fiecare vârstă are forțele ei. Aceste forțe au nevoie de un ghidaj specific pentru a valorifica potențialul copilului.

Abordarea Montessori ține cont de integrarea copilului în societate, înlesnind o pregătire indirectă care îl va ajuta pe copil să interacționeze echilibrat, să își ofere timpul și abilitățile în folosul comunității, să își spună cu curaj și respect punctul de vedere, să fie un adult pe care te poți baza.

Montessori crează o bază echilibrată, solidă și bogată în stimuli și informații dar nu exhaustivă, pentru a-l ajuta pe copil să facă față cu seninătate și calm, realității complexe și supra aglomerate de stimuli și informații cu care va intra în contact pe măsură ce va crește.

Montessori pune în copil sămânța valorii fiecărui lucru care iese din mâna lui, de la un nasture cusut la o operație complexă de împărțire sau o poveste scrisă și ilustrată. Mâinile sunt instrumentul inteligenței și prin ele potențialul nativ al copilului iese la iveală, spre bucuria și creșterea lui. Copilul este în competiție doar cu el însuși și fiecare reușită construiește puțin câte puțin sinele viitorului adult.

despre noi
De ce Smart Bees Montessori

Smart Bees Education s-a născut din dorința noastră de a ne aduce contribuția la bunăstarea comunității.

Comunitatea se poate schimba pornind de la fiecare dintre noi. Am ales să fim de partea copilulului, ca cel mai important om al societății. Copilul este viitorul adult de care depinde comunitatea noastră, iar pentru copil și împreună cu el am pornit acest proiect.

Geniul Mariei Montessori ne-a ghidat să creăm un mediu care să valorifice mintea copilului și să susțină părinții în căutarea lor pentru cel mai bun start în viață.

Cauza pe care noi o susținem are în centru copilul. Abordarea educațională pe care construim este cea Montessori.

Această abordare este susținută de un spațiu care întrunește calitățile frumosului, simplității și siguranței.

Preocuparea pentru educația alimentară a copiilor este un alt aspect pe care îl tratăm cu multă seriozitate. Colaborăm cu nutriționista Eugenia Dobrescu și propunem un meniu care să ofere toate combinații potrivite pentru sistemul digestiv al copiilor, să cultive gustul prin diversitatea aromelor experimentate, să aducă un aport nutrițional care să susțină nevoile vârstei, să promoveze obiceiuri sănătoase, fără zahăr sau alimente prăjite.

Misiune

Credem cu multă convingere că acest proiect poate schimba viața fiecărui copil și a fiecărei familii care ni se alătură. Această schimbare este de fapt o întoarcere la normalitate, este abordarea firească care susține procesul natural de învățare cu care copilul s-a născut și care l-a ajutat să meargă și să vorbească fără ajutorul unui pedagog erudit.

Copiii vor dobândi în cei 3 ani, dorința de a-și exprima gândurile în scris, obiceiul de a-și folosi zilnic mintea matematică pentru că fiecare operație este un proces clar în mintea lor, curiozitatea spre o lume vastă pentru care au primit toate cheile de care aveau nevoie ca să pornească în aventura descoperirii ei.

Copiii vor fi dornici să descopere, să învețe, să inoveze, să lucreze mereu la câte ceva, pentru că așa sunt ei construiți de la natură, iar mediul în care au stat 3 ani doar a eliberat această forță interioară universală, prezentă în fiecare copil.

Valori

Câteva recenzii

CE SPUN PĂRINȚII

GRUPELE SMART BEES

Nido
Grupa 2-3 ani

De la naștere și până în jurul vârstei de 6 ani, copilul este înzestrat cu ceea ce Maria Montessori a numit “mintea absorbantă”. Această este perioadă din viața copilului în care se formează baza pentru dezvoltarea intelectuală și emoțională ulterioară. Maria Montessori consideră că este vital să se folosească la maximum această “minte” unică astfel încât personalitatea fiecărui copil să se dezvolte din plin.


Până la vârsta de 3 ani, este perioada minții absorbante inconștiente, atunci când copilul absoarbe precum un burete ceea ce se întâmplă în jurul său.


În cadrul acestei grupe oferim copiilor un mediu sigur, care să permită dezvoltarea abilităților motorii și cognitive în mod natural, favorizând drumul spre independență.

Casa Copiilor
Grupa 2,5-6 ani

În această grupă, numită de Maria Montessori „Casa copiilor” copiii intră la 2,5/ 3 ani și rămân până la 6 ani.

Copiii cu vârste diferite construiesc împreună o microsocietate coezivă, asemănătoare cu cea pe care o întâlnesc în viața de zi cu zi. Experimentează pe rând rolul de copil mic – orientat spre sine și care treptat prinde curaj să interacționeze cu cei mai mari, apoi rolul copilului mijlociu – lucrător conștient care își manifestă dorința de lucru și autodepășire, și la final rolul copilului mare – orientat spre grup, spre inițiativă, leadreship și grijă față de ceilalți colegi, abil în a găsi soluții și gata să descopere lumea.

Cei 2 adulți de la clasă, ghid (educator) și asistent, conlucrează și se armonizează, cu consecvență, fermitate și blândețe. Fiecare copil primește în dar (de la ghid) prezentarea tuturor materialelor din clasă, în funcție de un plan stabilit cu grijă pentru el de către ghid. Acest plan personalizat este corelat cu vârsta, dezvoltarea fizică și emoțională, și interesul copilului. Prin observare atentă și conștientă, ghidul și asistentul reușesc să vadă dincolo de comportamentele aparente și au răbdare ca fiecare copil să se descopere așa cum este el.

Copilul se revelează adultului, pentru că are la dispoziție un mediu cât o casă, pe care îl poate folosi când dorește, de câte ori dorește și cum dorește, pentru a-și construi în primul rând sinele. Treptat copilul ajunge să își focuseze atenția, să repete, să se autoperfecționeze, să se concentreze, să se bucure și să se autodisciplineze, să fie în armonie cu el și cu ceilalți.

Fiecare persoană ar trebui să facă lucrurile pentru care are o înclinație. Este parte a înțelepciunii să recunoască ce e bun în fiecare dintre noi și este parte a educației să perfecționeze și să utilizeze aceste predispoziții.

maria montessori